Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Астронавт управлява робот през „междупланетен” интернет

 

Симулацията наподобява космически кораб, въртящ се около орбитата на планета

През октомври НАСА и Европейската космическа агенция успешно контролираха малък робот в Германия от Международната космическа станция с помощта на нов мрежов протокол, създаден специално за осъществяване на връзки с ''дълбокия” космос.
 
Като част от експеримента, НАСА разработила малък Lego робот на територията на Дармщат, Германия. Командирът на Международната космическа станция Сънита Уилиямс се свързала с робота чрез лаптоп Lenovo 

Роботът се управлява с помощта на нов мрежов протокол DTN

ThinkPad T61p от борда на колумбийската орбитална лаборатория. Симулацията трябвало да наподоби космически кораб, въртящ се около орбитата на някакво планетарно тяло.
Тестът използвал мрежовия протокол DTN (Disruption Tolerant Networking) на НАСА, който космическата агенция разработи преди десет години съвместно с изобретателя на TCP/IP и американски учен Винтън Сърф. Системата е способна
да издържи на различни разриви, появяващи се често заради големите разстояния и препятствия
 като планети и слънчеви бурии.
 
Роботът се управлява с помощта на нов мрежов протокол DTN
 
За разлика от интернет протокола, който установява връзка от край до край преди изпращане на информацията, DTN протоколът ''придвижва” информацията на етапи, изчаква отварянето на дадени връзки и чак тогава предава данните по-нататък. НАСА разчита DTN да се превърне в един от нейните главни бъдещи космически протоколи. 
 
Според Бадри Юнес, заместник-администратор в НАСА, отговарящ за космическите комуникации, един ден DTN протоколът може да бъде използван от хората на даден космически кораб, обикалящ около Марс, за да се управляват роботи на Земята. По същия начин, роботите могат да се управляват и от Земята, като се използват възможностите на сателитните станции.
 
Експериментът с робота на практика е част от серия тестове с DTN , които са провеждани от НАСА, DARPA, а сега и от Европейската космическа агенция. Първите опити са започнали през октомври 2008 година с пренасяне на десетки изображения на разстояние от 20 милиона мили от космическия кораб на НАСА, използван при мисията Epoxi.
 
НАСА смята, че най-новият експеримент с DTN ще постави началото на комуникационната мрежа за предстоящи проучвания в сферата на телероботиката. В бъдеще се планира опит, при който астронавт, намиращ се на територията на Международната космическа станция, ще носи изкуствен екзоскелет и благодарение на DTN ще се предава информация от него към робот на Земята, който ще имитира движенията на астронавта. 
 
Чрез DTN НАСА се старае да подобри комуникациите в космоса. За американската правителствена агенция развитието в тази област е изключително важно.
Автор: TechNews.bg 
Дата: 12.11.2012

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.