Google пусна лаптоп с висока резолюция Pixel

 

 
Google пусна на пазара очаквания лаптоп с операционна система Chrome OS от висок клас с дисплей с висока резолюция. Моделът Chromebook Pixel превъзхожда значително останалите "хромбуци", които обикновено се позиционират като достъпни компютри, информира TechNews.
Chromebook Pixel има 12,85-инчов сензорен екран с резолюция 2560х1700 пиксела (239 пиксела на инч, спрямо 118 за обикновен лаптоп), 4GB RAM и 32GB твърдотелен диск SSD (до 64 GB за LTE модела). Дисплеят е добре защитен от стъкло Gorilla Glass. От Google са добавили и цветен светлинен индикатор, "защото изглежда по-готино".
Моделът очаквано е и значително по-скъп от излезлите до момента хромбуци – базовата версия с Wi-Fi се предлага за 1299 долара, а вариантът с LTE струва 1449 долара.
В момента Chromebook Pixel е достъпен за поръчки в САЩ и Великобритания. По-късно Google ще пусне модела на пазарите в целия свят. 
 
На практика, хромбукът на Google се явява един луксозен лаптоп. Лаптопи с операционна система Chrome OS предлагат и компаниите Samsung, Acer, Lenovo и HP. Хромбукът на Samsung, например, има 11,6-инчов екран и Wi-Fi и струва 249 долара. Моделът на HP пък се отличава с големия си 14-инчов екран.
 
Източник: dir.bg
Дата: 25.02.2013
Сн.: EPA/БГНЕС
Редактор: Veline Nascimento