Apple патентовала гъвкав часовник още през 2011

 

Apple отдавна разглежда възможността за създаване на ръчен компютър с гъвкав дисплей. Компанията е подала заявка за патентоване на подобно устройство още през август 2011 г., но едва наскоро се заговори за компютъра-часовник "iWatch".
В документа се описва устройство, което може да се носи на китката или на друга част от тялото. Джаджата се включва към смартфон или таблет чрез безжични технологии Bluetooth и Wi-Fi, а на екрана се показва необходимата информация в реално време, предаде Apple Insider, цитиран от TechNews. 
С помощта на iWatch потребителите могат бързо да превключват музикални парчета, да намират абонати от адресната книга или да набират текста на SMS съобщения, без да вадят iPhone от джоба си. 
 
Конструкцията на гривната, съставена от няколко слоя метални пластини, позволява надеждно закрепване на устройството на ръката. В единия край се разполага екранът, а в другия – дънната платка, батерията и други електронни компоненти. 
 
По-рано Apple ангажира около 100 души в проекта за създаване на умен часовник от гъвкаво стъкло. В екипа влизат мениджъри, маркетолози, разработчици на софтуер и промишлени дизайнери, които работеха над смартфона iPhone и таблета iPad. Засега няма информация кога Apple ще пусне т.нар. iWatch.
 
Източник: dir.bg
Дата: 22.02.2013
Редактор: Veline Nascimento
Сн.: EPA/БГНЕС