Acer представи мини таблет за 99 долара

 

Водещият тайвански производител на компютри Acer представи 7-инчов мини таблет, който ще се продава на някои нововъзникващи пазари за 99 долара, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.
 
Acer обяви днес, че таблетът ще работи с двуядрен процесор на 1.2 GHz, производство на тайванската компания МедиаТек (MediaTek Inc.), чиито процесори се използват от много китайски производители на евтини смартфони, предаде БТА.
 
Мини таблетът, наречен Iconia B1, ще бъде с операционната система Android Jelly Bean (4.1) на Google. Той има вградена флаш памет 8 GB, която може да бъде увеличена с допълнителни 32 GB с microSD карта, 512 MB RAM памет, има предна камера (0.3 MP) и разполага с Bluetooth, Wi-Fi 802.11 b/g/n свързаност. Acer отбелязва, че това е един от най-леките 7-инчови таблети на пазара със своите 320 грама.
 
Президентът на Acer Джим Вон, цитиран от АП, заяви пред журналисти, че Iconia B най-напред ще бъде внесен в Азия и Южна Америка на цени, които биха могли да спаднат до 99 долара при специални промоционални програми. Така таблетът ще бъде по-евтин от Nexus 7 на Google или Kindle Fire на Amazon - два от конкурентите на Acer в сегмента за мини таблети.
 
Магазините, които не правят промоция, ще продават Iconia B на цени от 129 до 149 долара, допълни говорителка, цитирана от ДПА.
 
Източник: dir.bg
Редактор: Veline Nascimento
Дата: 03.01.2013
Сн.: Acer