Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Изменението на климата в Русия за 2019 г.: Доклад на Roshydromet

Федералната служба публикува доклад за климата в Руската федерация за 2019 г.

Росхидромет публикува годишния „Доклад за характеристиките на климата на територията на Руската федерация през 2019 г.“, който обобщава резултатите от оперативния мониторинг на климата и климатичните изследвания, проведени от Росхидромет. В доклада са представени данни на наблюдаваните аномалии в 2019 различни климатични променливи върху агроклиматичните условия и тежки метеорологични събития, както и за тенденциите на съвременните климатични промени на територията на Русия, в северната полярна област и над Северното полукълбо.

Въз основа на констатациите на федералната служба можем да заключим, че затоплянето в Русия неумолимо продължава. 

Според доклада, в Русия средната температура на въздуха през последната година надвишава нормата с 2,07 °. Средният темп на растеж на средната годишна температура на въздуха в Русия през 1976-2019 г. възлиза на 0,47 ° C / 10 години. Това е повече от два и половина пъти по-висок темп на растеж на глобалната температура за същия период: 0,18 ° C / 10 години и повече от един и половина повече от средната скорост на затопляне на повърхностния въздух над земната земя. Средната годишна валежи в Русия е била 108% от нормата. 

Росхидромет отбелязва, че температурата на всяко следващо десетилетие от 1980 г. насам е била по-висока от температурата на предишното.

„Затоплянето се доказва и от бързото понижаване на ледената покривка на Арктика, увеличаване на дебелината на сезонно размразения слой вечна замръзване , намаляване на продължителността на снежната покривка и други показатели. Трябва да се отбележи, че усилията, които полага световната общност за намаляване на емисиите на парникови газове, в момента не водят до забавяне на затоплянето или дори до намаляване на темповете на растеж на концентрацията на тези газове “, се казва в доклада.

Снежната покривка средно в Русия беше рекордно кратка за първи път от 1967 г. - 12,7 дни по-къса от нормалната. Преди това се случи и откриването на реки (разрушаване на ледената покривка през пролетта).  

Според мониторинга на парниковите газове в атмосферата, проведен в Росхидромет, нивото на концентрация на CO2 в северните ширини на руските фонови станции непрекъснато расте и през 2019 г. достига следващия максимум. Концентрацията на метан също се увеличава: стойностите му значително се увеличават в Teriberka (Мурманска област) и Tiksi (Якутия). 

Росхидромет добави, че въздействието на затоплянето върху Русия не може да бъде оценено недвусмислено: „Промените в криосферата включват, от една страна, значително подобрение на условията за навигация по Северния морски път, но от друга страна, деградацията на вечна замръзване може да доведе до разрушаване на основите и инфраструктурата. Увеличаването на продължителността на вегетационния период по време на затоплянето - очевиден бонус за селското стопанство - е придружено от увеличаване на риска от засушаване в основните зърнопроизводителни райони на ERM поради дефицит на валежи при повишени температури.

Федералната служба отбелязва, че представената в доклада информация може да допринесе за прилагането на климатичната доктрина на Руската федерация.

Наскоро метеорологичният център FOBOS съобщи, че миналата зима в Москва е била най-топлата в историята. 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.