Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Здравейте, приятели. Казвам се Галя и съм на 32 години. Родом от Благоевград. От 2015г. имам поставена диагноза Множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система и неминуемо води до трайно обездвижване. В продължение на всички тези години съм опитвала различни методи на лечение, но състоянието ми първоначално постепенно, а след това ускорено, се влошаваше.
Преди година и половина родих най-прекрасното дете на света, което е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми. За съжаление, след раждането получих много сериозен пристъп и състоянието ми се влоши. Въпреки всички положени усилия от моя страна и от страна на различни специалисти , състоянието ми не се подобрява.
В неспирния процес на проучване за най-различни варианти за лечение на МС в страната и чужбина, открих клиника „Пирогов“ в Москва (Русия), където провеждат терапия посредством химиотерапия и присаждане на стволови клетки. Статистиката сочи, че при 90-95% от пациентите, подложили се на това лечение през последните 10 години, прогреса на болестта е спрян. За да бъде ефикасно то обаче, е жизнено важно да бъде проведено възможно най-скоро. Имам насрочена дата за март 2021 год. и се надявам, че ще мога да се подложа на него.
Сумата, необходима за провеждането на това лечение е на стойност 45 000 евро. Аз и моето семейство, имаме нужда от Вашата помощ. Затова отправям апел към Вас и се надявам да ми помогнете да сбъдна мечтата си, а именно да мога да се движа свободно, да се разхождам и играя с детето си без да изпитвам затруднения.
Дарителска сметка:
IBAN: BG44UNCR70001524242243
Титуляр: Галина Валентинова Манчева-Таранчокова
PayPal:
gallina.mancheva@gmail.com
 
ПОРЪЧАЙТЕ НОВАТА КНИГА НА В.КАРАДЖОВ
Океанска приказка

Геотектонски процеси и деформации

 

Разновъзрастност на тектонските процеси в различните части и различните области на Земната кора
През продължилата повече от 4.5 млр. години история на планетата, различните части от земната кора са били поприще на различни по възраст тектонски процеси. Всеки момент от земната история е бил свързан с възникването, развитието и разрушаването на разнообразни тектонски структури във всяка точка на земната кора. Затова тя представлява понастоящем своеобразна обемна мозайка от реликти от тези разновъзрастни тектонски явления.
 Следите от  структурообразуването на цялата земна повърхност в определен момент от планетарната история се обединяват теоретически в съответен структурен план. Той включва реликти от различни по-стари структурни планове и е носители на белезите на синхронните му геотектонски явления.. Това показва, най-оскъдни са следите от най-старите структурни планове. Пълнотата на информацията расте към наши дни и единствено всецяло проследен по цялата земна повърхност е съвременният структурен план. Тази непълна в геоложката и в частност на геотектонската информация в миналите геоложки времена е основният проблем при хипотетичните реконструкции за древните земекорни процеси. В това отношение геотектониката е обективно възпрепятствана от даването на еднозначни отговори за характера и същността на древните структурообразуваня. Това е съществената разлика между геотектонските и геоморфоложките изследвания. Защото последните разполагат ъъс стопроцентово пълна информация за хода на съвременните геотектонски процеси.   
Различен характер на разновъзрастните тектонски процеси в една и съща част (област) на Земната кора 
Наред с обективната непълнота на сведенията на древните структурни планове за различните части на земната кора следва дебело да се подчертае, че разновъзрпастните тектонски процеси се отличават и с различен характер и същност в един и същи земекорен регион. Това затруднява интерпретацията на времевите взаимоотношения между последователно проявените в геоложкото минало геотектонски процеси в отделните локалитети на тектоносферата.
Взаимообвързаност на едновременните геотектонски процеси от различните области на Земната кора
Трудностите при интерпретацията на геотектонската еволюция на тектоносферата дотигат своя връх при опитите на обвързването на едновременните деформационни процеси и породените от тях явления в различните части на земната кора. Основна причина за това е както вече беше посочено, оскъдната крайно непълна и регижонално неравномерно разпределена , мозаечна информация за тези минали събития.
Изложеното очертава големите трудности при решаването на обратната задача на науката в областта на геотектонските изследвания. В този смисъл крайно полезен е анализът на съвременниге гооморфоложки особенности и морфотектонски процеси и явления в качеството им на примерни модели за отминалите деформационни събития в приповърхностните части на земната кора.
Автор: проф. дгмн Цанко Цанков
 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.