Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Aнаболните стероиди

 

 
 
 
Какво са анаболните стероиди?
 
Анаболните стероиди са клас стероидни хормони, базирани на андрогенния тестостерон. Анаболните стероиди са известни също като анаболни андрогенни стероиди или допинг за работоспособност.
 
За какво служат анаболните стероиди?
 
Анаболните стероиди увеличават скоростта на синтеза на белтъци в клетките. Изграждането на клетъчната тъкан (анаболизъм) е особено забележимо в мускулите. Анаболните стероиди също имат андрогенни и вирилизиращи ефекти. Те влияят върху мъжките характеристики, като например растежа на гласните струни и окосмяването по тялото.
 
Как анаболните стероиди се използват като лекарства?
 
Анаболните стероиди са привлекателни за спортисти и културисти, тъй като те увеличават размера и силата на мускулите. Те също така увеличават и агресивността и конкурентоспособността, които могат да бъдат желани черти в спорта. Анаболните стероиди може да се предписват за насърчаване на апетита, за стимулиране на растежа на костите, за предизвикане мъжкия пубертет, за намаляване на последиците от загуба на мускулна маса от хронични заболявания, като рак или СПИН. Лекарствата са на разположение като перорални таблетки, инжекционни стероиди, както и като кожни лепенки.
 
Как работят анаболните стероиди?
Анаболните стероиди  променят мускулна маса и сила, чрез два процеса. На първо място, стероидите водят до увеличаване на производството на протеини, които са градивните елементи на мускулите. Стероидите също така блокират ефекта на хормона кортизол (хормон на стреса),  който е вреден за мускулната тъкан, така че съществуващите мускули се разграждат с по-бавно темпо. Освен това, анаболните стероиди водят до диференциране на клетките в мускула по-лесно, отколкото на мазнините.
 
Какви са рисковете от използването на анаболни стероиди?
 
В допълнение към увеличението на мускулната маса и сила, ефектът от приема на анаболни стероиди включва вредни промени в нивата на холестерола, високо кръвно налягане, акне, увреждане на черния дроб, както и промени в структурата на лявата камера на сърцето. Анаболните стероиди имат андрогенен или вирилизиращ ефект, което означава, че те засягат мъжките характеристики. Анаболните стероиди се отразяват на началото на пубертета, нарастването на клитора при жените и пениса при мъжките деца (не влияят на размера на пениса при възрастните), увеличаване на размера на гласните струни и загрубяване на гласа, увеличаване на окосмяването по тялото и преждевременна плешивост при хора, които са предразположени към това.  Друг страничен ефект е намаления фертилитет и атрофията на тестисите.
 
Защо анаболните стероиди за опасни за тийнейджъри?
 
Много от страничните ефекти от приема на стероиди могат да бъдат предотвратени чрез комбинирането им с други лекарства. Въпреки това, употребата на анаболни стероиди може да има трайни негативни последици, ако се използва от подрастващи. Един страничен ефект може да бъде ранно начало на пубертета. По-значителен страничен ефект на лекарствата може да бъде преждевременното спиране на растежа на костите.
 

Най-нови

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.