Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
 
Кемпери под наем в София
 
Виртуален асистент
 
 
Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София

Опазването на околната среда означава защита на хората.

Нищо не е вечно. Пейзажите изчезват, населението умира. Това е естественият ход на нещата. Защо да се опитаме да защитим някого? Най-силните оцеляват, слабите умират - законът на природата. Еколозите постоянно се сблъскват с подобни съображения. Ето защо в тази статия искаме да представим редица убедителни аргументи защо защитата на природата и насърчаването на принципите на устойчивото развитие са важни въпреки всички аргументи на скептиците. 
 

Защитата на околната среда създава работни места и стимулира икономиката

 
 
Хиляди хора работят в областта на опазването на природата в цяла Германия. Тя включва много сектори - от биологично земеделие до производство на енергия от вятър, вода, слънце и биогорива. От инспекция на защитени територии до организиране на туристически маршрути в националните паркове.
 

Защитата на околната среда насърчава научните изследвания и технологичните иновации

 
 
Човекът е научил много от природата и продължава да се учи. Идеята за създаването на първия самолет беше вдъхновена от наблюдението на птиците. Дъждовните гори са най-богатият източник на много лекарства, включително антибиотици или лекарства против малария. Венчелистчетата на Lotus предложиха идеята за производство на повърхности, отблъскващи мръсотията и модерни бои. Почти всяко животно и растение има свои технически тайни, като видяха кои, учените правят открития, а изобретателите създават ноу-хау. С други думи, хората шпионират природата и копират. С изчезването на екосистемите и дивите видове базата за научни изследвания и технологични подобрения драстично намалява.
 

Защитата на околната среда предотвратява природните бедствия

 
 
Природата търси равновесие. Така горите абсорбират CO2, растат и го превръщат в кислород. Това предоставя възможност за живот и забавя климатичните промени. В допълнение, горите провокират дъждове и водния цикъл в природата, допринасяйки за неговото пречистване и превръщайки се в питейна вода. В допълнение, горите и зелените пространства защитават почвата от ерозия и предотвратяват свлачища и лавини. Унищожаването на горите рязко променя климата на цели региони и причинява тяхното обезводняване и опустяване. Или, напротив, може да причини мощни наводнения, водещи до наводняване на цели райони и евакуация на стотици хиляди хора. Внимателното отношение към екосистемите помага да се избегнат подобни неприятности.
 

Екологичните проблеми нямат географски или политически граници и засягат всички

 
 
Понятието „климатични бежанци“ вече навлезе в международния лексикон. Нова Зеландия беше една от първите държави, които официално приемат имигранти от други региони, засегнати от природни бедствия, причинени от климатичните промени. По-нататъшното изменение на климата може да доведе до силни не само икономически, но и политически и икономически шокове. Съответно, борбата за опазване на природата също няма граници: хората от цял ​​свят работят заедно, за да намерят решения на екологичните проблеми и да насърчават модели за устойчиво развитие, отваряйки нови хоризонти за себе си.
 

Защитата на околната среда учи на отговорно отношение към себе си и другите

 
 
В течение на ежедневието ние консумираме световните природни ресурси. В името на производството на плодови сокове, месо, шоколад, палмово масло и други продукти се изсичат цели гори, където живеят милиони живи същества. Промишленото отглеждане на памук води до изчезването на водните тела и отново ускорява климатичните промени и живота на много хора в различни страни. Следователно, ние трябва да следим колко и какво купуваме и как производството на тези стоки се отразява на живота на нашата планета, тоест да поемаме отговорност за нашите действия, защото:
 

Опазването на околната среда означава защита на хората.

 
 
Защитавайки природата, ние защитаваме себе си. Липсата на природни ресурси провокира икономически кризи, войни, епидемии. Дори и малки промени в екосистемата могат да доведат до огромни бедствия. По този начин смъртта или намаляването на популацията на пчелите ще се отрази не само върху производството на мед, но и като цяло върху системата за производство на храни, тъй като пчелите опрашват 80% от полезните и диви растения. Без пчели - без мед, без плодове, много малко зеленчуци. Това води до глад, болести, миграция, политически сътресения и война.
 

Участието в околната среда е източник на радост

 
 
Ние изучаваме природата, възхищаваме се от нея, караме колело или туризъм, плуваме в реки и езера. Запознайте се с мислещи хора. Много туристически региони примамват гости, обещавайки да им покажат точно дивата, недокосната природа. И децата, и възрастните обичат да гледат животни, птици или риби. Всякакви местни успехи - премахването на депата, спасяването на застрашено население, създаването на резервати - стават повод за глобална радост, вдъхновяват всички останали участници в екологичното движение.
 
Ние хората сме част от природата и нейните цикли. Дори ако ни се струва, че „човекът е изучил и завладял природата“, ние сме много зависими от нея. Влиянието ни върху екосистемите има значително отражение върху ежедневието ни. Но те могат да бъдат предвидени и избегнати, ако мислите с главата си и действате внимателно. Но по същия начин може да се насърчи положителната промяна. Дори дребните неща могат да подобрят състоянието на природата и живота ни на планетата

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.