Sthenurus (Стенурус)

 

alt
 
Име: “Sthenurus” (от гръцки “силна опашка”)
Клас: Mammalia (Бозайници)
Семейство: Macropodidae (Кенгуру)
Хабитат: равнините на Австралия.
Геоложки период: Горен Плейстоцен (преди 500 хил.-10 хил г.)
Височина: 3 м.
Тегло: 230 кг.
Диета: растителност.
 

Условия за ползване За нас Подкрепете ни! Карта на сайта Приятели За реклама Контакт с нас Каузи