Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
 
Кемпери под наем в София
 
Виртуален асистент
 
 
Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София

Клас на запалимост

Клас на запалимост
Може ли материалът да изгори сам? Да го запалиш и да изгори? Или да го запалите и да не гори? И какво, ако е впрегнато, впрегнато, колко време не може да се запали?
Камъкът не се запалва при температури до 600 градуса по Целзий, стъклото не гори при температури до 500 градуса по Целзий, а глината също не гори. Съответно лидерите с маркировка NG (негорими) са минералната вата и експандираната глина.                  
 
Минералната вата, от гледна точка на пожарната безопасност, е отлична за изолиране на фасадата на жилищни сгради. Често се използва в комбинация с изолационни материали, които са по-малко здрави в този смисъл, които попадат в категориите от „слабо запалим“ (G1) до „лесно запалим“ (G4). PIR компенсира недостатъка си с допълнителни противовъзпалими импрегнации.
Забележка: когато четете новината, че жилищна жилищна сграда с „вентилирана фасада“ е изгоряла заради изолацията, тогава говорим или за неправилен монтаж, когато например те забравят да премахнат запалимия филм от материала, или просто материалът е бил фалшив и некачествен. Всеки основен производител на минерална вата дава сертифицирана гаранция за клас NG.  
Пропускливост на водната пара и абсорбция на вода
Пропускливостта на водната пара е добра, абсорбцията на вода е лоша. Изглежда логично, излиза пара, водата не се натрупва, няма ефект на термос. Естествена вентилация, без конденз и др. Всичко е много правилно. Но нека помислим какъв вид изолация е силна в тези два показателя наведнъж?
Не!
Минералната вата има добри показатели за паропропускливост, но в същото време високо водопоглъщане, следователно самата изолация рискува да натрупа влага и да се деформира с течение на времето. PIR абсолютно не позволява на парата или водата да преминават, но по някаква причина ефектът на термос не притеснява мнозина и PIR има свои собствени 5-10% от пазара в Европа и 76% от пазара на покриви в САЩ .Някой обикновено поставя под съмнение необходимостта от паропропускливост и постига абсолютна херметичност на сградата.
В Русия минералната вата традиционно се използва за изолиране на стените и покрива на рамкова къща или вентилирана фасада и допълнена с мембрани, устойчиви на вятър и влагоустойчивост. PIR, както вече споменахме, със своята супер ниска абсорбция на вода отива към покрива, по-рядко към самата фасада, в зависимост от "обвивката" на панела. Това ще помогне да се създаде запечатана топла стая (не забравяйте, че PIR дойде при нас от космоса), в комбинация с добра вентилационна система, проблемът с паропропускливостта се отстранява от само себе си.
Експандираният полистирол, екструдиран и обикновен, не пропуска пара и не събира вода. Ако се използва неправилно, стаята просто ще бъде сауна. Друг вариант е, че може да се образува плесен. Съответно, експандираният полистирол е подходящ там, където няма нужда да се „изпуска пара”, а основната задача е да се предотврати замръзване: под, слепи зони, бетон, мазе - най-подходящите плочи от пяна тук.
 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.