Obdurodon (Обдуродон)

 

alt
 
Име: “Obdurodon” (от гръцки “труден зъб”)
Клас: Mammalia (Бозайници)
Семейство: Ornithorhynchidae (Птицечовки)
Хабитат: блатата на Австралия и Южна Америка.
Геоложки период: Миоцен (преди 23-5 млн. г.)
Дължина: 30 см.
Тегло: 1 кг.
Диета: насекоми и ракообразни.
 

Условия за ползване За нас Подкрепете ни! Карта на сайта Приятели За реклама Контакт с нас Каузи