Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Здравейте, приятели. Казвам се Галя и съм на 32 години. Родом от Благоевград. От 2015г. имам поставена диагноза Множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система и неминуемо води до трайно обездвижване. В продължение на всички тези години съм опитвала различни методи на лечение, но състоянието ми първоначално постепенно, а след това ускорено, се влошаваше.
Преди година и половина родих най-прекрасното дете на света, което е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми. За съжаление, след раждането получих много сериозен пристъп и състоянието ми се влоши. Въпреки всички положени усилия от моя страна и от страна на различни специалисти , състоянието ми не се подобрява.
В неспирния процес на проучване за най-различни варианти за лечение на МС в страната и чужбина, открих клиника „Пирогов“ в Москва (Русия), където провеждат терапия посредством химиотерапия и присаждане на стволови клетки. Статистиката сочи, че при 90-95% от пациентите, подложили се на това лечение през последните 10 години, прогреса на болестта е спрян. За да бъде ефикасно то обаче, е жизнено важно да бъде проведено възможно най-скоро. Имам насрочена дата за март 2021 год. и се надявам, че ще мога да се подложа на него.
Сумата, необходима за провеждането на това лечение е на стойност 45 000 евро. Аз и моето семейство, имаме нужда от Вашата помощ. Затова отправям апел към Вас и се надявам да ми помогнете да сбъдна мечтата си, а именно да мога да се движа свободно, да се разхождам и играя с детето си без да изпитвам затруднения.
Дарителска сметка:
IBAN: BG44UNCR70001524242243
Титуляр: Галина Валентинова Манчева-Таранчокова
PayPal:
gallina.mancheva@gmail.com
 
ПОРЪЧАЙТЕ НОВАТА КНИГА НА В.КАРАДЖОВ
Океанска приказка

Изменението на климата в Русия за 2019 г.: Доклад на Roshydromet

Федералната служба публикува доклад за климата в Руската федерация за 2019 г.

Росхидромет публикува годишния „Доклад за характеристиките на климата на територията на Руската федерация през 2019 г.“, който обобщава резултатите от оперативния мониторинг на климата и климатичните изследвания, проведени от Росхидромет. В доклада са представени данни на наблюдаваните аномалии в 2019 различни климатични променливи върху агроклиматичните условия и тежки метеорологични събития, както и за тенденциите на съвременните климатични промени на територията на Русия, в северната полярна област и над Северното полукълбо.

Въз основа на констатациите на федералната служба можем да заключим, че затоплянето в Русия неумолимо продължава. 

Според доклада, в Русия средната температура на въздуха през последната година надвишава нормата с 2,07 °. Средният темп на растеж на средната годишна температура на въздуха в Русия през 1976-2019 г. възлиза на 0,47 ° C / 10 години. Това е повече от два и половина пъти по-висок темп на растеж на глобалната температура за същия период: 0,18 ° C / 10 години и повече от един и половина повече от средната скорост на затопляне на повърхностния въздух над земната земя. Средната годишна валежи в Русия е била 108% от нормата. 

Росхидромет отбелязва, че температурата на всяко следващо десетилетие от 1980 г. насам е била по-висока от температурата на предишното.

„Затоплянето се доказва и от бързото понижаване на ледената покривка на Арктика, увеличаване на дебелината на сезонно размразения слой вечна замръзване , намаляване на продължителността на снежната покривка и други показатели. Трябва да се отбележи, че усилията, които полага световната общност за намаляване на емисиите на парникови газове, в момента не водят до забавяне на затоплянето или дори до намаляване на темповете на растеж на концентрацията на тези газове “, се казва в доклада.

Снежната покривка средно в Русия беше рекордно кратка за първи път от 1967 г. - 12,7 дни по-къса от нормалната. Преди това се случи и откриването на реки (разрушаване на ледената покривка през пролетта).  

Според мониторинга на парниковите газове в атмосферата, проведен в Росхидромет, нивото на концентрация на CO2 в северните ширини на руските фонови станции непрекъснато расте и през 2019 г. достига следващия максимум. Концентрацията на метан също се увеличава: стойностите му значително се увеличават в Teriberka (Мурманска област) и Tiksi (Якутия). 

Росхидромет добави, че въздействието на затоплянето върху Русия не може да бъде оценено недвусмислено: „Промените в криосферата включват, от една страна, значително подобрение на условията за навигация по Северния морски път, но от друга страна, деградацията на вечна замръзване може да доведе до разрушаване на основите и инфраструктурата. Увеличаването на продължителността на вегетационния период по време на затоплянето - очевиден бонус за селското стопанство - е придружено от увеличаване на риска от засушаване в основните зърнопроизводителни райони на ERM поради дефицит на валежи при повишени температури.

Федералната служба отбелязва, че представената в доклада информация може да допринесе за прилагането на климатичната доктрина на Руската федерация.

Наскоро метеорологичният център FOBOS съобщи, че миналата зима в Москва е била най-топлата в историята. 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.