Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
 
Кемпери под наем в София
 
Виртуален асистент
 
 
Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София

Трилобити

 

Трилобити"триделни същества"
 
Трилобитите  са твърдочерупчести, сегментирани същества, които са живели от Долен Камбрий до Горен Перм (570 млн. - 230 млн.г.)  в древните морета на Земята. Те се считат за една от ранните сложни форми на живот и са едно от ключовите същества през Палеозойската ера. Трилобитите са изчезнали преди динозаврите изобщо да се появят.
За сравнително кратък период (от геоложка гледна точка, разбира се), тези очарователни създания възникват и след това внезапно изчезват. Все пак най-загадъчното при тях е невероятното разнообразие от размери и функции, които притежавали. 
 
Анатомията на трилобита
Много странни видове съжителстват с високо специализирани части на тялото, които не се поддават на теориите за еволюцията , а тяхното "внезапно" възникване и разнообразие е по време на периода на ранния Камбрий до събитието, което днес наричаме "камбрийската експлозия".
Трилобитите били сред първите членестоноги в света, тип с твърда черупка и с множество сегменти по тялото. Те представляват изчезнал клас членестоноги, Трилобита, който се състои от над 15 хиляди известни вида.
Трилобитите са една от най-разнообразните групи от изчезнали организми, които някога са съществували! Най-малкият известен трилобит е бил само 3 мм, а най-големият вид е нараснал до дължина от 70 см.
Най-често срещаният фосил на трилобитите е минерализирания гръбначен екзоскелет на създанието. 
Името "трилобит" означава "триделен". Голяма част от това, което знаем за трилобитите идва от нашето познание за съвременните членестоноги и морски ракообразни. Учените смятат, че те са се възпроизвеждали по полов път, и претърпявали поредица промени от етапите на живота си. Знаем, че трилобитите, живеели в различни части на морската среда в течение на съществуването си на нашата планета. Хранителната им диета била разнообразна, като били предимно хищници, но се хранели и с мърша. 
Трилобитите изчезват от лицето на Земята преди 230 млн. Причината за техния крах била т.н. „камбрийска” експлозия на „гама-лъчи”, която заличава около 95% от видовете по онова време.
 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.