Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Трилобити

 

Трилобити"триделни същества"
 
Трилобитите  са твърдочерупчести, сегментирани същества, които са живели от Долен Камбрий до Горен Перм (570 млн. - 230 млн.г.)  в древните морета на Земята. Те се считат за една от ранните сложни форми на живот и са едно от ключовите същества през Палеозойската ера. Трилобитите са изчезнали преди динозаврите изобщо да се появят.
За сравнително кратък период (от геоложка гледна точка, разбира се), тези очарователни създания възникват и след това внезапно изчезват. Все пак най-загадъчното при тях е невероятното разнообразие от размери и функции, които притежавали. 
 
Анатомията на трилобита
Много странни видове съжителстват с високо специализирани части на тялото, които не се поддават на теориите за еволюцията , а тяхното "внезапно" възникване и разнообразие е по време на периода на ранния Камбрий до събитието, което днес наричаме "камбрийската експлозия".
Трилобитите били сред първите членестоноги в света, тип с твърда черупка и с множество сегменти по тялото. Те представляват изчезнал клас членестоноги, Трилобита, който се състои от над 15 хиляди известни вида.
Трилобитите са една от най-разнообразните групи от изчезнали организми, които някога са съществували! Най-малкият известен трилобит е бил само 3 мм, а най-големият вид е нараснал до дължина от 70 см.
Най-често срещаният фосил на трилобитите е минерализирания гръбначен екзоскелет на създанието. 
Името "трилобит" означава "триделен". Голяма част от това, което знаем за трилобитите идва от нашето познание за съвременните членестоноги и морски ракообразни. Учените смятат, че те са се възпроизвеждали по полов път, и претърпявали поредица промени от етапите на живота си. Знаем, че трилобитите, живеели в различни части на морската среда в течение на съществуването си на нашата планета. Хранителната им диета била разнообразна, като били предимно хищници, но се хранели и с мърша. 
Трилобитите изчезват от лицето на Земята преди 230 млн. Причината за техния крах била т.н. „камбрийска” експлозия на „гама-лъчи”, която заличава около 95% от видовете по онова време.
 

Най-нови

Най-четени