Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
Намери работа в тази платформа
 
 
Къща за гости Кристал в Триград
 
Маникюр в София  
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

 Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

 

Трилобити

 

Трилобити"триделни същества"
 
Трилобитите  са твърдочерупчести, сегментирани същества, които са живели от Долен Камбрий до Горен Перм (570 млн. - 230 млн.г.)  в древните морета на Земята. Те се считат за една от ранните сложни форми на живот и са едно от ключовите същества през Палеозойската ера. Трилобитите са изчезнали преди динозаврите изобщо да се появят.
За сравнително кратък период (от геоложка гледна точка, разбира се), тези очарователни създания възникват и след това внезапно изчезват. Все пак най-загадъчното при тях е невероятното разнообразие от размери и функции, които притежавали. 
 
Анатомията на трилобита
Много странни видове съжителстват с високо специализирани части на тялото, които не се поддават на теориите за еволюцията , а тяхното "внезапно" възникване и разнообразие е по време на периода на ранния Камбрий до събитието, което днес наричаме "камбрийската експлозия".
Трилобитите били сред първите членестоноги в света, тип с твърда черупка и с множество сегменти по тялото. Те представляват изчезнал клас членестоноги, Трилобита, който се състои от над 15 хиляди известни вида.
Трилобитите са една от най-разнообразните групи от изчезнали организми, които някога са съществували! Най-малкият известен трилобит е бил само 3 мм, а най-големият вид е нараснал до дължина от 70 см.
Най-често срещаният фосил на трилобитите е минерализирания гръбначен екзоскелет на създанието. 
Името "трилобит" означава "триделен". Голяма част от това, което знаем за трилобитите идва от нашето познание за съвременните членестоноги и морски ракообразни. Учените смятат, че те са се възпроизвеждали по полов път, и претърпявали поредица промени от етапите на живота си. Знаем, че трилобитите, живеели в различни части на морската среда в течение на съществуването си на нашата планета. Хранителната им диета била разнообразна, като били предимно хищници, но се хранели и с мърша. 
Трилобитите изчезват от лицето на Земята преди 230 млн. Причината за техния крах била т.н. „камбрийска” експлозия на „гама-лъчи”, която заличава около 95% от видовете по онова време.
 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.