Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Хадейска епоха

Хадейска епоха ( преди 3.8 млр. г.)

 

 

Дата

Събитие

4.6 млр. г.

Планетата Земя се формира от акреационния диск около младото Слънце; сложните органични молекули необходими за възникването на  живота вероятно са се образували в протопланетарния диск около Слънцето, преди образуването на Земята.

4.5 млр. г.

Според основната хипотеза Луната се е формирала в следствие на сблъсъка на младата Земя и протопланетата Тея. Под силата на гравитацията отломките от този сблъсък се обединяват и формирата Луната. Гравитационното притегляне на новата Луна стабилизира земната ос , което определя условията при които се образува живота.

4.1 млр. г.

Повърхността на Земята се охлажда достатъчно за кората да се втвърди.  Формират се атмосферата и океаните.

4.5-3.5 млр. г.

Появява се най-ранния живот, вероятно извлечен от самовъзпроизвеждащи се РНК молекули. Репликацията на тези организми се нуждае от ресурси като енергия, пространство, и по-малки градивни елементи, които скоро ще станат ограничени, в резултат на конкуренция, в полза на естествения подбор на онези молекули, които са по-ефективни от репликиращите се молекули.ДНК поема основните репликатори и тези архаични геноми скоро се развиват в мембрани, които осигуряват по-стабилна физико-химична среда, благоприятна за тяхната репликация: прото-клетките.

3.9 млр. г.

Това е края на тежкия „артилерийски” огън: пиковата стойност на въздействието на астероиди. Това въздействие е могло да заличи всеки живот, който е еволюирал до този момент, или може би не, тъй като някои ранни микроорганизми са оцелели в хидротермалните цепнатини под земната повърхност; или живота може да е бил транспортиран до Земята от метеорит.

3.9-2.5 млр. г.

Появяват се клетките наподобяващи прокариоти . Тези първи организми са хемоавтотрофи: те използват въглеродния диоксид като източник на акарбон и окисляват неорганичните материали, за да извличат енергия.По- късно от прокариотите се развива гликолизата, набор от химични реакции, които освобождават енергията на органичните молекули, като глюкоза.

 

Най-нови

Най-четени