Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Хадейска епоха

Хадейска епоха ( преди 3.8 млр. г.)

 

 

Дата

Събитие

4.6 млр. г.

Планетата Земя се формира от акреационния диск около младото Слънце; сложните органични молекули необходими за възникването на  живота вероятно са се образували в протопланетарния диск около Слънцето, преди образуването на Земята.

4.5 млр. г.

Според основната хипотеза Луната се е формирала в следствие на сблъсъка на младата Земя и протопланетата Тея. Под силата на гравитацията отломките от този сблъсък се обединяват и формирата Луната. Гравитационното притегляне на новата Луна стабилизира земната ос , което определя условията при които се образува живота.

4.1 млр. г.

Повърхността на Земята се охлажда достатъчно за кората да се втвърди.  Формират се атмосферата и океаните.

4.5-3.5 млр. г.

Появява се най-ранния живот, вероятно извлечен от самовъзпроизвеждащи се РНК молекули. Репликацията на тези организми се нуждае от ресурси като енергия, пространство, и по-малки градивни елементи, които скоро ще станат ограничени, в резултат на конкуренция, в полза на естествения подбор на онези молекули, които са по-ефективни от репликиращите се молекули.ДНК поема основните репликатори и тези архаични геноми скоро се развиват в мембрани, които осигуряват по-стабилна физико-химична среда, благоприятна за тяхната репликация: прото-клетките.

3.9 млр. г.

Това е края на тежкия „артилерийски” огън: пиковата стойност на въздействието на астероиди. Това въздействие е могло да заличи всеки живот, който е еволюирал до този момент, или може би не, тъй като някои ранни микроорганизми са оцелели в хидротермалните цепнатини под земната повърхност; или живота може да е бил транспортиран до Земята от метеорит.

3.9-2.5 млр. г.

Появяват се клетките наподобяващи прокариоти . Тези първи организми са хемоавтотрофи: те използват въглеродния диоксид като източник на акарбон и окисляват неорганичните материали, за да извличат енергия.По- късно от прокариотите се развива гликолизата, набор от химични реакции, които освобождават енергията на органичните молекули, като глюкоза.

 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.