Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
 
Кемпери под наем в София
 
Виртуален асистент
 
 
Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София

Типът хранене при динозаврите

 

Някои динозаври са били месоядни, но повечето са били тревопасни. Това е характерно за всички животински популации. От всички динозаври 65 % са били тревопасни, а 35 % хищници или всеядни.

Растителноядни динозаври

Тревопасните обикновено били с тъпи зъби, които са добри за сдъвкване на растителността.Някои имали и плоски зъби за смилане на растителни влакна. Много тревопасни са имали торбички в бузите, където са могли да съхраняват храна за известно време. Те трябвало да ядат по-големи количества храна в сравнение с хищниците, за да си набавят същото количество калории. Растителноядните имали по-голяма храносмилателна система от хищниците, което е помагало за смилането на огромните количества растителна маса. Някои динозаври поглъщали камъни, които помагали за смилането на храната. Основните видове растителност, които консумирали динозаврите принадлежали към групата на – папрати ,цикади ,иглолистни , гинко билоба, които били в изобилие през Мезозойската ера.
Към групата на тревопасните динозаври спадали:
Анкилозаври , Апатозаври , Камаразаври , Диплодоци, Дриозаври , Пахицефалозаври , Стегозаври , Трицератопси и др.

Хищници

Месоядните динозаври обикновено били с дълги здрави крака, с които барзо улавяли плячката си . Те също така имали големи и силни челюсти, с които разкъсвали жертвите си. Притежавали и силно зрение,добро обоняние и голям мозък. Много от хищниците (Дейнонихус , Коелофисис , Велоцираптор) ловували на групи.
Динозаврите, които се хранели с мърша били снабдени също с остри зъби и силни челюсти. Някои динозаври били и рибояди като Барионикс и Зухомимус. Възможно е и да е имало и канибализъм.
Основните видове хищници били: Алозавър , Албертозавър, Еораптор, Дилофозавър, Тиранозавър Рекс, Велоцираптор и др.

Всеядни динозаври

Малко от известните динозаври са били всеядни. Такива са били Орнитомимуса и Овираптора, които ядели растения, яйца, насекоми и др. Също така голяма част от тревопасните били “случайно всеядни”, поради факта че при поемането на храната те неволно поглъщали както насекоми ,така и дребни животни.
 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.