Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Грешки, които често правим на закуска

Закуската определя нашето настроение, благополучие и производителност. Въпреки това, мнозина не обръщат необходимото внимание на това и допускат грешки, които отменят всички предимства на сутрешното хранене.

Силната закуска е заряд на енергия за целия ден.

Пийте вода

Помнете веднъж завинаги, че след събуждането трябва да изпиете чаша обикновена питейна вода, за да „събудите“ храносмилателния тракт и да започнете метаболитни процеси. Такъв сутрешен навик ще помогне на закуската да се усвои по-лесно и мазнините няма да се отлагат отстрани. Особено това правило важи за любителите на кафето, защото ободряваща напитка насърчава дехидратацията.

Яжте само въглехидрати

Закуската трябва да бъде правилно балансирана. Необходимо е тя да съдържа както въглехидрати и протеини, така и мазнини, тогава ползите за организма ще бъдат безценни. Ако сутрешното хранене се състои само от плодове и зеленчуци, тогава усещането за пълнота ще премине много бързо и може да има скокове в кръвната захар.

Яжте печива

Сутрин искате да се почерпите с нещо вкусно, например кроасан или поничка, но не забравяйте, че такава закуска носи минимум ползи и много калории, които могат да повлияят на фигурата ви. Освен това такава храна няма да ви добави сила и енергия за целия ден.

Пийте сокове неправилно

Диетолозите твърдят, че е препоръчително да пиете пресни сокове и сокове половин час преди хранене. Те не могат да се консумират на празен стомах, защото могат да раздразнят лигавицата и да причинят дискомфорт в стомаха.

Побързай

Планирайте сутринта си така, че да имате достатъчно време за нормална закуска. Не забравяйте, че храната трябва да се дъвче внимателно, в противен случай тя ще натовари стомаха и червата няма да могат да „поемат“ хранителни вещества от нея.

Най-нови

Най-четени