Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Монголското петно

   Автор: Росен Илиев

Извадка от книгата на Авдеев, "Разсъждения за расовите предразсъдъци": Антрополозите Балти Ервин (1849-1913)и Ото Финш (1839-1917), за първи път привличат вниманието към факта на образуването на сини петна в задната част на новородените от монголоидните раси. Тъй като честотата на поява е най-висока сред представителите на жълтата раса те са ги нарекли "монголски петна". Появата им сред другите раси е по-рядко срещана, а при бялата раса не се среща. Известният руски хематолог Борис Вишневски, пише в книгата си "Човекът, като производителна сила" (Ленинград, 1925): "Акушерките, медицинските сестри и лекарите могат лесно да видят бебета, които имат сини петна по гърба. Тази функция е характерна за новородените от монголската раса. 

    Това "монголското петно" не остава за цял живот и скоро изчезва. " Това явление не е с адаптивна или физиологична функция, но може да хвърли светлина върху тайните на еволюцията на жълтата раса, защото той е един от патологичните признаци на ембрионалното развитие сред нейните представители. Всъщност, наличието на син невус се наблюдава не само при новородените монголоидни деца (японци, китайци, корейци, сиамци), но също така и при други членове на тази раса, като айну, индонезийците, индианците и ескимосите. От друга страна, присъствието на тези петна по задника на европейците много точно показва наличието на някои расови примеси. Цветът на "монголското петно" е най-вече тъмно- син или синьо-черен, а при индианците - зеленикаво-черен.Барон Егон фон Айкщед също така пише в тази връзка: "Мястото на монголското петно е известно също като свято или сакрално място. Неговата плътност и форма могат да се различават, а размерът му може да бъде колкото на монета. Монголското петно е безспорен наследствен характер. 

alt

 

alt

    Монголското петно - сиво-синя пигментация на кожата, обикновено в сакрума, често се наблюдава при кърмачета. Присъства след раждането и обикновено изчезва спонтанно в рамките на 4 години. Обяснява се с появата на пигмент в съединителната тъкан на кожата. Най-често срещано е сред монголоидите. 90% от децата от монголоидната раса (народите на Югоизточна Азия, полинезийците, индонезийците, микронезийците, ескимоси, индианци и т.н.), 80% - при източните африканци, 46% - сред латиноамериканците, 1.9% - сред европейците.

 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.