Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Изменението на климата в Русия за 2019 г.: Доклад на Roshydromet

Федералната служба публикува доклад за климата в Руската федерация за 2019 г.

Росхидромет публикува годишния „Доклад за характеристиките на климата на територията на Руската федерация през 2019 г.“, който обобщава резултатите от оперативния мониторинг на климата и климатичните изследвания, проведени от Росхидромет. В доклада са представени данни на наблюдаваните аномалии в 2019 различни климатични променливи върху агроклиматичните условия и тежки метеорологични събития, както и за тенденциите на съвременните климатични промени на територията на Русия, в северната полярна област и над Северното полукълбо.

Въз основа на констатациите на федералната служба можем да заключим, че затоплянето в Русия неумолимо продължава. 

Според доклада, в Русия средната температура на въздуха през последната година надвишава нормата с 2,07 °. Средният темп на растеж на средната годишна температура на въздуха в Русия през 1976-2019 г. възлиза на 0,47 ° C / 10 години. Това е повече от два и половина пъти по-висок темп на растеж на глобалната температура за същия период: 0,18 ° C / 10 години и повече от един и половина повече от средната скорост на затопляне на повърхностния въздух над земната земя. Средната годишна валежи в Русия е била 108% от нормата. 

Росхидромет отбелязва, че температурата на всяко следващо десетилетие от 1980 г. насам е била по-висока от температурата на предишното.

„Затоплянето се доказва и от бързото понижаване на ледената покривка на Арктика, увеличаване на дебелината на сезонно размразения слой вечна замръзване , намаляване на продължителността на снежната покривка и други показатели. Трябва да се отбележи, че усилията, които полага световната общност за намаляване на емисиите на парникови газове, в момента не водят до забавяне на затоплянето или дори до намаляване на темповете на растеж на концентрацията на тези газове “, се казва в доклада.

Снежната покривка средно в Русия беше рекордно кратка за първи път от 1967 г. - 12,7 дни по-къса от нормалната. Преди това се случи и откриването на реки (разрушаване на ледената покривка през пролетта).  

Според мониторинга на парниковите газове в атмосферата, проведен в Росхидромет, нивото на концентрация на CO2 в северните ширини на руските фонови станции непрекъснато расте и през 2019 г. достига следващия максимум. Концентрацията на метан също се увеличава: стойностите му значително се увеличават в Teriberka (Мурманска област) и Tiksi (Якутия). 

Росхидромет добави, че въздействието на затоплянето върху Русия не може да бъде оценено недвусмислено: „Промените в криосферата включват, от една страна, значително подобрение на условията за навигация по Северния морски път, но от друга страна, деградацията на вечна замръзване може да доведе до разрушаване на основите и инфраструктурата. Увеличаването на продължителността на вегетационния период по време на затоплянето - очевиден бонус за селското стопанство - е придружено от увеличаване на риска от засушаване в основните зърнопроизводителни райони на ERM поради дефицит на валежи при повишени температури.

Федералната служба отбелязва, че представената в доклада информация може да допринесе за прилагането на климатичната доктрина на Руската федерация.

Наскоро метеорологичният център FOBOS съобщи, че миналата зима в Москва е била най-топлата в историята. 

Най-нови

Най-четени