Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
 
Кемпери под наем в София
 
Виртуален асистент
 
 
Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София

Електронните цигари не генерират токсини

Електронните цигари не генерират токсини

 

Проучванията потвърждават, че електронните цигари практически не генерират токсини.

Активистите срещу тютюнопушенето и служителите в общественото здравеопазване, които поставят под въпрос ползата от електронните цигариза намаляване на свързаните с тютюна болести, често говорят така, сякаш съдържанието на аерозола, генериран от електронните цигари е нещо мистериозно. Всъщност липсата на горене прави електронните цигари по-безопасни от конвенционалния вид цигари с тютюн.

 

Какво съдържат електронните цигари

Според направено проучване, разглеждащо дузина марки електронни цигари, налични в Полша, се установява, че „нивата на потенциално токсични съединения в парите на електронните цигари са 9–450 пъти по-ниски от тези в дима от конвенционални цигари и в много случаи сравними с количествата, които се съдържат във фармацевтичните заместители [на никотин]."

Ново проучване на водещи американски и британски марки, докладвано в регулаторната токсикология и фармакология, потвърждава тази теза, като установява, че нивата на потенциално проблемните вещества в аерозола за електронни цигари са приблизително същите като тези, открити в околния въздух. За своя анализ изследователите избраха три вкуса на електронни цигари, които представляват около 50 процента от американския пазар и два вкуса на електронни цигари, които представляват около 30 процента от електронните цигари, продавани във Великобритания. От тези продукти с проби от въздух и с дим, генериран от три водещи марки и разновидности цигари. Ето какво откриха:

Аерозолите за електронни цигари се състоят главно от глицерин или пропилей гликол (70% до 85%), вода (10% до 19%), ароматизатор (3% до 11%) и никотин (1% до 2%). Изследователите са измерили осем вида HPHC: въглероден окис, карбонили, феноли, летливи вещества, метали, специфични за тютюна нитрозамини, полиароматични амини и полиароматични въглеводороди. Комбинираното тегло на всички тези вещества във 99 вдишвания от един вид електронна цигара (което се оказа типично) е по-малко от 0,17 милиграма. Това е почти същото като общото количество HPHC (0,16 милиграма), открито в 99 вдъхвания въздух. За разлика от това, една тютюнева цигара генерира 30,6 милиграма HPHC - 180 пъти повече от електронната цигара. На вдишване традиционната цигара генерира 3 357 нанограма HPHC - около 2000 пъти повече от електронната цигара. Както и да го разглеждате, разликата е огромна.

 

Означава ли това, че парите на електронната цигара са почти толкова безопасни, колкото въздуха?

В светлината на данни като тези, които предполагат, че изпаренията на електронните цигари не са толкова опасни, колкото тези на тютюневия дим, законодателите и служителите в областта на общественото здраве заявяват следното.  Установено е, че основният и вторичният аерозол за електронни цигари съдържа поне десет химикала, които са в списъка на калифорнийското предложение на 65-те химикали, за които е известно, че причиняват увреждания на здравето. Никога не бихте предположили обаче, че цитираните токсични химикали присъстват в аерозола за електронни цигари в нива, почти неразличими от тези във въздуха, които всички ние дишаме в момента.

 

Ползата от електронните цигари

В голямо рандомизирано, контролирано проучване изследователи установяват, че пушачите, които са използвали електронни цигари, за да им помогнат да се откажат, са по-малко склонни да започнат да пушат отново поне една година, в сравнение с тези, които са използвали други помощни средства като никотинова дъвка или пластири 1.. Като цяло проучванията откриват сериозни доказателства за ползата от електронните цигари пред другите стратегии за отказване - включително никотинозаместителната терапия, комбинирана с антидепресанти.

Също така е трудно да се каже дали скорошните резултати ще се превърнат в реалния свят, където електронните цигари се променят бързо. Това може да е основната грижа за здравето. Привържениците на електронните цигари виждат начин да помогнат на милионите, които се опитват да се откажат от пушенето и да спрат тежката вреда, причинена от тютюна. Смята се, че в САЩ вече има около 2,5 милиона потребители на електронни цигари. Сравнително има около половин милион потребители във Великобритания и нараства.

 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.